Maak kans op een jotihunt mascotte

Geplaatst op: 18-10-2015 00:11

Let op....
 
De tweede speelhelft is gestart.
 
Dit jaar maak je per speelhelft kans op een leuke Jotihunt mascotte voor in je auto. Je speelt hiervoor met het kenteken van je auto mee. Je mag een onbeperkt aantal kentekens per groep opgeven.
 
Let Op! Als je gewonnen hebt is het wel de bedoeling dat je met de desbetreffende auto even langskomt bij het HQ.
 
Aanmelden van je kenteken kan op https://docs.google.com/forms/d/1rnUS7BXSa96cY7GF2GSeig7Wkw3GA26BaX6qL2FQyXE/viewform?usp=send_form

Steps around the Death Star

Geplaatst op: 18-10-2015 00:08

A: ENQTYCJJQQ
B: FHKSSWZFHJ
C: EMTWDHJPVC
D: ELRWCGJLQZ
E: EMRZHLOTCI
F: EKSSZDKRUW


We beginnen bij de D (rood) en vanaf daar gaan we rechtsom doortellen. Als het eerste getal 1 is dan gaan we 1 naar rechts wat dan een E is. Als we daarna een 4 hebben gaan we vanaf de E weer vier stappen verder, dat is dan dus de I etc. etc.

Fun with flags! Jotihunt style

Geplaatst op: 17-10-2015 23:30

De geestelijk vader en tevens presentator van 'fun with flags' is Dr. Sheldon Cooper. 
Wij als Jotithunt organisatie zijn enorme fans van zijn educatieve filmpjes vol interessante weetjes over vlaggen van over de hele wereld.

Voor degene die het nog niet kennen kijk hier en hier

Maak een Jotihunt editie van 'pret met vlaggen', deze aflevering duurt ongeveer 1 minuut, Uiteraard hebben jullie een vlag met rebel alliance logo gemaakt, die getoond en besproken wordt in het filmpje.

Deze aflevering:

  • heeft een vergelijkbaar decor als in de originele serie: een bank, salontafel en achter de bank staat een whiteboard/flapover, met aan beide zijden een vlag.
  • wordt gepresenteerd door een man en een vrouw. Inspiratie voor een outfiy kun je opdoen door goed naar het stijlicoon Sheldon Cooper en zijn vriendin Amy te kijken.
  • gaat over de vlag van de rebel alliance, geef enkele leuke (fictieve) weetjes over deze vlag
  • een duidelijk verbale en non-verbale ondersteuning van uitleg over maten, kleur en vorm
  • begint met de standaard openingszin; Hallo, wij zijn.....(naam scoutinggroep) en welkom bij...(naam scoutinggroep)...presenteert 'pret met vlaggen'.

Insturen voor: 18-10-2015 02:00
Maximaal aantal punten: 3

Team Echo - Space Message

Geplaatst op: 17-10-2015 23:26

Team Echo gaat verder met 2 dappere ruimtestrijders! Er is er helaas 1 in een zwart gat verdwenen....

 

 

Roekoekoekoekoe

Geplaatst op: 17-10-2015 23:04

 


Deze hint is geschreven in het schrift Aurebesh (http://nl.starwars.wikia.com/wiki/Aurebesh) en vervolgens naar een afbeelding omgezet. Wanneer de gehele tekst wordt vertaald staat hier het volgende: 

"Deze hint is geschreven in Aurebesh. Dit is een schrift dat bestaat uit vierendertig verschillende tekens. Dat is tamelijk veel. Je vindt straks de coördinaten uitgeschreven als tekst. Uiteraard zul je even bezig zijn voordat je dit hebt uitgewerkt. Een twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien. De woorden hiervoor zijn de cijfers die je nodig hebt om het coördinaat te vormen. We hopen natuurlijk dat je de moeite hebt genomen de hele tekst te vertalen. Mocht je tijdens de sluiting de behoefte voelen dit te bewijzen dan kun je dit doen door heel luid ‘roekoekoekoekoe’ te roepen tegen iemand van de organisatie. Bij voorkeur tegen de man met de baard."

Het laat zich raden dat de titel van deze hint is gebaseerd op de laatste drie regels.